Een stress free zone, hoe creëer je dat?
admin
0 Minuten om te lezen
Veel mensen vragen mij vaak, hoe doe je dat toch?! Je hebt 4 dagen in de week werk, een moestuin, veel vrienden, veel familie, een huis om te verbouwen, een nieuwe moestuin om aan te leggen en veel te schrijven en dan wil ik ook nog tijd overhouden voor Bas (mijn vriend). Alles bij elkaar klinkt het ook heel veel en dat is het ook wel een beetje. Het was niet echt stress free. Ik heb daarom besloten om vanaf januari 2020 te stoppen met werken bij mijn vaste baan en me te richten op het aanleggen van mijn nieuwe moestuin, alle projecten daaromheen en de verbouwing van het huis. Dit bij elkaar is al een hele klus. Ik doe eigenlijk nooit aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar ik heb me wel voorgenomen om wat vaker stil te staan bij de dag en niet altijd alleen naar te kijken naar de toekomst. Genieten van dag tot dag!

Ik wil jullie in deze blog vertellen wat mijn tips zijn voor het creëren van een stress free zone hoe ik dat doe, want dit kan namelijk op veel verschillende manieren. Iedereen vindt een andere manier prettiger, maar misschien heb je hier wat aan ????

 

Manier 1
Je mag best weten dat ik niksen, wat veel mensen vinden vallen onder stress free, heel moeilijk kan. Veel mensen voelen heel erg die druk om zich heen om steeds meer te moeten en door te gaan, ondanks dat ze er eigenlijk even helemaal geen zin in hebben. Ik kan heel slecht stil zitten of niks doen. Vroeger als klein kind rende ik maar door het huis en de tuin om mijn energie kwijt te kunnen. Ik heb geen ADHD, maar af en toe stapelt mijn energie zich op en moet het eruit. Dan is ontspannen en niks doen heel raar als je dat nooit doet en ik heb altijd gezegd dat ik dat niet kan. Toen ik Bas leerde kennen, heeft hij mij dit zeker geleerd. Hij is een stuk rustiger dan ik en daardoor vullen we elkaar natuurlijk supergoed aan.

Manier 2
De start van de moestuin is dan ook echt mijn plek waar ik tot rust kan komen. Dit klinkt altijd zo zweverig, maar dat is het helemaal niet. Ik houd van knutselen en rommelen met mijn handen. Daar word ik rustig van, ondanks dat ik wel wat aan het doen ben. Het rust je hersens uit en dat doet de moestuin ook bij mij. Ondanks dat het om me heen niet altijd helemaal stil is door geluid van auto’s of mensen, kan ik wel heel goed tot rust komen in de moestuin. Ik doe gewoon mijn handen in de aarde en even niks, behalve bezig zijn met de natuur. Dit geeft mij rust, ondanks dat het dus niet rustig om me heen is.

 

Manier 3
Een andere manier waarbij ik echt tot rust kom, is de rust op te zoeken. Ik ga lekker wandelen in de bossen of op het strand, wat ik eigenlijk veel te weinig doe, maar wat bij mij wel heel erg helpt. Je merkt dat je dan even alle dingen die je stress geven, los kunt laten. Vooral even weg uit de omgeving waar je iedere dag bent en die je doet denken aan al die verplichtingen die je jezelf eigenlijk oplegt. Dit zorgt er bij mij ook echt voor dat ik niet alleen nieuwe ideeën voor de tuin krijg, maar ook in het dagelijkse ritme. Bas en ik gaan ieder jaar naar een natuurhuisje.be, wat echt heerlijk is. Dit zijn verschillende huisjes midden in de natuur en ze liggen vaak in het bos of met een megagroene omgeving. Ik ben zelf echt fan van het huisje La Cabane in Sourbrodt (Waimes), België, die ik dan ook heel graag met jullie deel. Hier zijn we dan ook al 2 keer geweest. Dit is een tweepersoons houten huisje met een megamooi uitzicht over de bossen en heide van de hoge venen. Binnen is een lekker haardje. Het hout moet je zelf hakken, maar dat is mij zelfs gelukt, haha. Internet gaat de hele week uit en dan lezen we boeken, spelen we spelletjes, drinken we rode wijn, eten we kaas en wandelen we elke dag weer door een ander stukje van het gebied.

Conclusie
Mijn tips voor het maken van jouw stress free zone:

 

1. Zoek iemand om je heen die je rustig maakt en je af en toe weer even afremt.
2. Start een moestuin! Dit is sowieso iets wat iedereen zou moeten doen. ???? Dit maakt je ook nog eens blij als je je eerste oogst ook uit de moestuin haalt. Hoe leuk is dat?!
3. Ontsnap af en toe even naar de rust en de natuur, weg van je dagelijkse ritme en omgeving. Hier kun je dan echt even opladen.