Gekozen kleinfruit in de tuin
admin
0 Minuten om te lezen
Dit was één van de redenen waarom ik niet kon wachten tot onze eigen tuin een feit was. Ik wilde zo graag allerlei fruit in de moestuin, maar dit plant je natuurlijk voor een langere periode. Aangezien het niet duidelijk was hoe lang ik de moestuin nog aan zou houden bij mijn ouders, heb ik dus nooit bepaalde soorten fruit geprobeerd. Veel heb ik er wel geprobeerd, maar ik wilde meer variatie en meer smaken. Ik ben dol op fruit en vooral dat zoete zomerfruit. Ik kan je vertellen dat het vers, wanneer het nog een beetje warm is, echt het allerlekkerste is.

Het feest kan dus beginnen. Ik heb heel wat fruit inmiddels uitgeplant in de moestuin en daar word ik zo blij van. Voor alle gewassen heb ik uitgezocht of ze wel op mijn soort grond groeien, maar dit is gelukkig wel het geval. Ik woon in Boskoop, zoals jullie inmiddels weten, en dit is het gebied van de boomkwekerijen. Als ik hier geen oogst tot een succes kan laten leiden, dan weet ik het ook niet meer ????
Ik wil je hieronder vertellen welke soorten fruit en welke rassen ik in de moestuin heb groeien. Misschien is dit handig voor jou om zo je keuze te maken. Fruit kun je zeker nog tot begin mei uitplanten in de volle grond of in potten. Weet wel dat de oogst dan pas volgend seizoen zal zijn, maar dat is niet erg, want dan heb je er alleen maar heel erg lang naar uit gekeken.

De volgende soorten fruitstruiken kun je zoal vinden in de moestuin, klik op het soort en je vindt meteen specificaties:

Plantenlijst

Struikjes / lage planten

Hoge struiken/ bomen

Al deze planten komen van Fruticos, een superfijne webshop waar ze heel veel aanbieden om je eigen fruit, groente, specerijen en noten te kweken. Ze hebben ook makkelijke starterspakketjes, zodat je ook op je balkon of in je wat kleinere tuin gemakkelijk gewoon fruitstruikjes kunt laten groeien en hiervan kunt oogsten. Je kunt dus kiezen voor die lekkere blauwe bessen, die in de winkel toch wel erg duur zijn. Wist je dat blauwe bessen het soms ook nog eens beter doen in een pot? Een blauwe bes is namelijk een soort die houdt van superzure grond en dat heb je niet overal in Nederland. In dat geval slaag je dan dus beter door de plant in een pot uit te planten.

Nog een leuk weetje is dat steeds meer bedrijven heel erg bezig zijn met het onderwerp duurzaamheid. Dit varieert van het minder laten rijden van vrachtwagens tot het aanpassen van de potten van plastic naar een materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Dit doet Fruticos dus ook. Zij hebben al heel veel planten die ze leveren in kokosvezelpotten. Deze planten kun je dus met pot en al in de grond uitplanten. Het kokosmateriaal vergaat vanzelf door het vocht en de wortels kunnen erdoorheen en verder wortelen.